3 razlogi zakaj imeti vrhunske osebne fotografije

Vsi poznamo rek »ne sodi knjige po platnici«. Sicer zveni popolnoma očarljivo in prijetno, ampak na žalost ni popolnoma uresničljivo v resničnem svetu. Ko nekdo na družbenih omrežjih naleti na vaš uporabniški profil, bo najprej zagledal vaše osebne fotografije.

Navsezadnje smo vsi najprej ocenjeni ravno po videzu in na podlagi tega tudi v mislih sogovornika sprejeti po naši zunanji podobi oz. izgledu.

Še posebej je to pomembno pri profesionalnih situacijah – na primer pri iskanju razgovora za delo, mreženju ali navezovanju novih poslovnih stikov. V teh trenutkih imamo na voljo omejen čas, da naredimo dober prvi vtis – in pri tem vam lahko ogromno pomagajo dobre fotografije vašega izgleda.

Pomembno je, da v poslovnem svetu izgledamo profesionalno. Skoraj vsi ljudje ta koncept dojemajo in dobro izkoriščajo v realnem svetu, hkrati pa se ne zavedajo pomembnosti njihove spletne izpostavljenosti preko družbenih omrežij in spletnih platform. Navsezadnje so ravno ti komunikacijski kanali tisti, kjer si bodo potencialne stranke, partnerji ali sodelavci ogledali vaš profil.

Vrhunske osebne fotografije lahko naredijo ogromno razliko na razvoj vaše kariere. Zaradi tega verjamemo, da bi vsak posameznik lahko investiral v svoj osebni izgled in podobo.

Med drugim je tudi na družbenem omrežju LinkedIn mogoče zaslediti članke, ki se osredotočajo na pomembnost dobre osebne in poslovne fotografije za namene predstavitve preko spleta. V nadaljevanju bomo zato opisali 3 razloge, zakaj je za vas tako pomembno, da si izdelate portfolio vrhunskih osebnih fotografij.

1.) Vrhunske osebne fotografije vam pomagajo ustvariti pozitiven prvi vtis

Ko ljudje naletijo na vaš uporabniški profil, bo njihovo pozornost najprej pritegnila vaša fotografija.

fotografije

Verjetno ste že slišali, da je prvi vtis ključnega pomena. Vendar ali ste vedeli, da se prvi vtis ustvari samo 7 sekund od trenutka, ko osebo spoznamo? Raziskovalci pa so ugotovili, da se ta čas na spletu lahko zmanjša tudi na manj kot sekundo.

Seveda se vse skupaj dogaja v naši podzavesti, ko na spletu pridemo v stik z določeno osebo. Prav fotografija osebe pa je tista, ki jo najprej opazimo.

Včasih je imel podobno vlogo čvrst in samozavesten stisk roke ob srečanju, v digitalnem svetu pa so se stvari spremenile. V prvi vrsti ljudje v stik z nami prihajajo preko spleta. Dobra osebna fotografija je vaše okno v svet, z njo boste izstopali, ljudje pa si bodo o vas ustvarili pozitivno podobo.

2.) Neprofesionalne fotografije lahko zavrejo vaš karierni napredek

Veliko ljudi pomisli, da bodo z »doma« posneto fotografijo prihranili čas in denar. To je seveda drži, vendar pa bo pri tem trpela kvaliteta posnetih fotografij. Tovrstne fotografije so posnete v slabi svetlobi, s slabim fotoaparatom, fotografije pa posname oseba, ki se s fotografiranjem ne ukvarja profesionalno.

Ste se kdaj vprašali, kakšen vpliv ima to lahko na vašo profesionalno kariero?

Seveda je bolj enostavno, da za fotografije prosite kakšnega prijatelja. A tudi če ima prijatelj zelo dober fotografski aparat, nima izkušenj in pripomočkov, s pomočjo katerih boste dobili zares vrhunske fotografije. Dejstvo je, da profesionalne fotograf ve, kaj počne. Njegov cilj je, da bo posnel osebne fotografije, s katerimi boste zadovoljni in ki vas bodo prikazale v najboljši možni luči. Naredil bo vse, kar je mogoče, da bodo fotografije vrhunske in da boste izgledali čudovito.

Fotografije

Ste kdaj opazili, kako preprosto je videti razliko med fotografijo, ki je bila posneta profesionalno, in tisto, ki ni bila? Morda so to za vas malenkosti, ampak bodoči delodajalci in poslovni stiki iščejo ravno takšne malenkosti, s pomočjo katerih bodo prepoznali razliko med ljudmi. Z odlično osebno fotografijo boste na njih naredili vtis in v njihovih očeh ustvarili občutek profesionalnosti ter strokovnosti.

3.) Vrhunske osebne fotografije so investicija v vašo osebno podobo

Vsi uporabljamo družabna omrežja. Zagotovo imate profile na več spletnih platformah, na primer na Facebook-u, Twitter-ju in LinkedIn-u. Do teh profilov vsakodnevno dostopajo najrazličnejši ljudje in vaše osebne fotografije so nekaj, kar najprej pritegne pozornost.

Želite povečati svojo prisotnost in izpostavljenost na družabnih omrežjih? Dobre osebne fotografije služijo ravno temu namenu.

To je velikokrat edina priložnost, ki jo boste dobili. Ljudje bodo najprej naleteli na fotografije in vas na podlagi tega tudi ocenili.

V hitrem tempu, v katerem živimo, so poslovni ljudje velikokrat preveč zaposleni, da bi prebrali vse, kar zasledijo na spletnih platformah. Vendar pa si z vrhunsko osebno fotografijo drastično povečate možnosti, da se bodo ljudje na vašem profilu ustavili in zadržali dlje časa.

Vrhunske osebne fotografije so vaša najpomembnejša priložnost in investicija v vašo osebno podobo. Napravite z njimi izjemen prvi vtis.

Preberite še