Potrebujete več kot le fotografije za dokumente

Fotografije za dokumente so v našem vsakdanjem življenju izjemno pomembne. Navsezadnje vsi vemo, da jih potrebujemo za osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje in podobne dokumente, s pomočjo katerih se identificiramo.

In nobenega dvoma ni, da se bo prav vsak izmed nas vsake toliko časa znašel pri fotografu, ki bo izdelal profesionalne fotografije za dokumente. Fotografije za dokumente so nujnost, s katero se moramo prej kot slej soočiti. Tako so fotografije za dokumente še vedno bistvenega pomena, ampak še zdaleč niso vse, kar potrebujemo.

Navsezadnje živimo v 21. stoletju. Internet se je hitro razvil in svet se je spremenil do te mere, da je v družbi praktično nemogoče funkcionirati brez prisotnosti na spletnih platformah in družbenih omrežjih. Ravno zaradi tega danes potrebujete še veliko več kot zgolj fotografije za dokumente.

fotografije za dokumente

Samo pomislite na to, kako izglejo vaše fotografije za dokumente. Vsak mora pri fotografiranju slediti določenim smernicam: obraz mora biti centriran v središču fotografije, izraz na njem resen in uraden, fotografija pa hkrati ne upodobi niti vaše osebnosti. Na kratko lahko rečemo, da tovrstno fotografiranje za dokumente danes preprosto ne zadošča več.

Vaša izpostavljenost na spletu je pomemben dejavnik, ki vam lahko prinese veliko prednost pri iskanju službe ali navezovanju novih poslovnih stikov. Prav tako pa vas lahko tudi stane dobrih priložnosti.

Večina fotografij, ki jih danes zasledimo na spletu, je namreč posnetih s prenosnimi telefoni ali osebnimi fotoaparati. Največkrat so tovrstne fotografije posnete doma ali na potovanju. Ste se kdaj vprašali, kaj je s tovrstnimi fotografijami narobe in zakaj ni najbolje, da se z njimi predstavljate na spletnih platformah in družbenih omrežjih? Naj vam navedemo nekaj razlogov za vsako od tovrstnih fotografij:

  1. Fotografija, posneta doma.

    • Takšna fotografija je največkrat posneta za pisalno mizo ali pred steno v dnevni sobi.
    • Zdaj pa se vprašajte, kako vas takšna fotografija predstavi. Svetloba je na teh fotografijah ponavadi izjemno slaba (največkrat rumenkasta), prav tako pa fotografija najverjetneje sploh ni digitalno obdelana.
    • Ali bo vaš potencialni delodajalec res pogledal fotografijo in pomislil, da bi vas z zaposlil, ker izžarevate profesionalnost, ki jo išče? Če se še tako potrudite, je preprosto nemogoče ustvariti osupljivo podobo vas samih brez profesionalne opreme.
  1. Fotografija, posneta na potovanju.

    • Seveda je popolnoma razumljivo, da hočete celemu svetu pokazati, kam ste se odpravili na potovanje. Kot rezultat te želje pa se pojavijo fotografije, kjer pozirate pred katero izmed znamenitosti v tuji državi ali pa obkroženi z domačini uživate v lokalni hrani ali pijači. Veliko takšnih fotografij je posnetih poleti, ko imamo največ časa za potovanje, zaradi česar je vaša oprava pomanjkljiva.
    • Si res želite, da bi si vas bodoči poslovni stiki zaradi videnih fotografij ob vsakem srečanju brez težav predstavljali v kopalkah?
    • Poleg tega na takšnih fotografijah ponavadi delujete preveč sproščeni. Ko ste na počitnicah, boste brez razmišljanja naredili neumen izraz na obrazu ali pa se postavili v najbolj trapasto pozo na svetu. S tem ni nič narobe, saj ste navsezadnje na počitnicah: ampak v kakšni meri vas lahko takšne fotografije predstavijo kot človeka, pripravljenega na poslovne izzive?
  1. Fotografija, ki jo je za vas posnel prijatelj.

    • Morda sklepate, da se lahko stroškom za dobro poslovno fotografijo izognete, če za pomoč prosite prijatelja. Pomembno je, da se znate znajti, vendar vaš prijatelj, ki se s fotografijo ukvarja v prostem času in ima pol-profesionalen fotoaparat zagotovo ni pravi naslov.
    • Vaš prijatelj se s fotografijo ukvarja ljubiteljsko in o dobri svetlobi ali postavitvi subjekta najbrž ne ve prav veliko. Fotografije se vam bodo mogoče zdele prikupne, ampak potrebujete več kot le-to: potrebujete fotografije, ki vas bodo prikazale kot zaupanja vredno in profesionalno osebo v poslovnem svetu in osebnem življenju.
    • Hkrati vas vaš prijatelj ne bo fotografiral v profesionalnem foto studiu, pri čemer ste že v osnovi prikrajšani za vrhunsko fotografijo.

fotografije za dokumente

Ne bojite se izkoristiti alternativ, ki so vam na voljo – sploh kadar je ta alternativa veliko boljša za vašo osebno in poslovno podobo. Fotografiranje, ki ga nudimo pri Prvem vtisu, je brezhibno in skrbno premišljeno. Navsezadnje imamo na voljo fotografski studio z vsemi potrebnimi pripomočki, vaše fotografije pa bo posnel profesionalni fotograf z veliko izkušnjami.

Tako bo svetloba na fotografijah vedno čudovita, saj bo za popolno osvetlitev poskrbljeno. Prav tako bo fotograf iz vas potegnil le najboljše. Njegova profesionalna oprema mu bo pomagala, da boste izpadli točno tako, kot si želite. Na koncu pa bo s pomočjo programa za obdelavo fotografij popravil še drobne nepravilnosti na vaši koži. Tako boste kot rezultat dobili fotografije, s katerimi boste izjemno zadovoljni.

fotografije za dokumente

Izdelamo vam tudi fotografije za dokumente

Tudi če iščete fotografije za dokumente vam lahko pri tem pomagamo, saj bomo poleg ostalih fotografij, za vas naredili fotografijo, ki jo boste lahko uporabili za osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje ipd.

Tako boste za vašo osebno podobo dobili vse na enem mestu – v sproščenem okolju fotografskega studia Prvi vtis. 🙂

Preberite še