Zakaj fotografiranje za dokumente danes ne zadošča več?

Fotografiranje za dokumente je postopek, s katerim se je srečal že vsak posameznik. Predstavlja nujen opravek, saj vsakdo potrebuje fotografije za osebne dokumente.

Z leti moramo te fotografije menjati, saj se spreminjamo in fotografije na osebnih dokumentih nas ne predstavljajo več.

Vsi poznamo postopek tovrstnega fotografiranja. Fotograf posameznika posede na stol, mu poda nekaj navodil in se loti fotografiranja. Fotografija mora prikazovati vaš obraz od konice brade do začetka lasišča, obraz mora biti enakomerno osvetljen in v celoti jasno fotografiran. Vaš izraz na obrazu mora biti nevtralen, pogled pa uprt naravnost v kamero.

Storitev je potrebno nujno opraviti pri profesionalnem fotografu, ki ve, kako fotografiranje za dokumente poteka.

Končni rezultat je vedno podoben. Fotografija, kjer je na obrazu moč zaslediti resnoben izraz, in ki nikomur zares ne dela usluge. Je pa tovrstna fotografija nujna, da se lahko z njeno pomočjo v uradnih situacijah identificiramo.

Fotografiranje za dokumente

Fotografiranje za dokumente v današnjem času ne zadošča več

Če je bilo včasih fotografiranje za dokumente edino, ki smo ga potrebovali in opravili pri profesionalnem fotografu, to v današnjem času ne zadošča več.

Živimo v letu 2016. Tehnologija se razvija z izredno hitrostjo in dostopnih nam je vse več in več informacij ter možnosti. Praktično vse je že mogoče najti na internetu in velik del stikov z ljudmi že zdavnaj poteka zgolj prek spletnih omrežij. Navadna pošta in telefonski klici niso več bistveni; v ospredje vse bolj stopajo aplikacije za hitro komuniciranje in spletna omrežja, ki nudijo možnost spletnega povezovanja in komunikacije.

Fotografiranje za dokumente

Predstavljajte si, da iščete nove poslovne partnerje in priložnosti – morda celo novo službo. Kakšen vtis si bo ustvaril nekdo, ki bo zašel na vaš profil in ga bo tam pričakala fotografija s fotografiranja za dokumente ali fotografija, ki ste jo posneli s svojim pametnim telefonom ali malo boljšim fotoaparatom. Vsekakor ne boste pustili dobrega prvega vtisa.

Tako kot si dandanes vzamete čas za fotografiranje za dokumente, tako bi si morali vzeti čas tudi za fotografiranje namenjeno vaši osebni predstavitvi na spletu.

Na spletu in družbenih omrežjih namreč preživimo skoraj 3 ure dnevno, kar pomeni 3 ure časa, ki smo ga v preteklosti namenili drugim aktivnostim. Pravtako to pomeni 3 ure več časa, da ljudje z vami pridejo v stik preko spleta.

Se res želite predstaviti s fotografijo za osebne dokumente ali z »doma« posneto fotografijo? Verjetno vaš prvi vtis ne bo ravno prepričljiv.

Kakšne možnosti imate?

Alternative vsekakor obstajajo. Kar potrebujete so dobre osebne ali poslovne fotografije, s katerimi se boste lahko predstavili preko spletnih medijev. Seveda delo tudi tukaj opravi profesionalni fotograf, ki pa bo tovrstno fotografiranje naredil veliko bolj sproščeno.

Do izraza mora namreč priti vaša osebnost in pozitivna energija. Pri tovrstnih fotografijah ste lahko to, kar ste v resnici. Lahko pokažete vaš čudovit nasmešek in vso vašo kreativnost.

Poleg tega bo profesionalni fotograf iz vas potegnil le najboljše. Naredil bo množico fotografij, na katerih boste lahko predstavili dobre stvari vaše osebnosti. S pomočjo pogovora vas bo pripravil do tega, da se boste med fotografiranjem počutili popolnoma sproščeno in to se bo videlo tudi na fotografijah samih. Iz bogatega izbora fotografij boste lahko izbrali tiste, ki vam bodo najbolj ustrezale, ter jih naložili na spletne platforme, kjer imate svoj uporabniški profil.

Si sploh predstavljate razliko?  

Postavite se v situacijo nekoga, ki brska po spletnih omrežjih. Najprej naleti na človeka, katerega fotografija je bila posneta s pametnim telefonom ali ustvarjena z namenom predstavitve v uradnih dokumentih. Naslednja oseba ima za sliko profila nastavljeno fotografijo, kjer se smehlja in sproščeno gleda v kamero. Razlika je očitna.

Fotografiranje za dokumente

Primer slabih osebnih fotografij

Fotografiranje za dokumente

Primer dobrih osebnih fotografij

Brez dvoma je v 21. stoletju prvi vtis še pomembnejši kot kadarkoli prej. Konkurenca je vse hujša in potrebno je, da izkoristite vse prednosti, ki jih dobra osebna fotografija ponuja. Fotografiranje za dokumente resda služi svojemu namenu, ampak rezultat takšnega fotografiranja je fotografija, ki ni najbolj primerna za spletne platforme.

Fotografiranje za dokumente tako ne zadošča več, saj vas ne predstavi kot posameznika, kakršen v resnici ste. Ne pokaže vaše osebnosti in nikakor ne razkrije vaših dobrih plati.

Potrebujete fotografije, s katerimi boste izstopali. Izkoristite priložnost in se predstavite kot odprt in prijeten posameznik, ki se v profesionalnem okolju odlično znajde.

Preberite še