3 razlogi zakaj potrebujete dobre poslovne fotografije

Želite izstopati in pridobiti prednost pred konkurenco? V hitro razvijajočem se svetu spletnih socialnih omrežij je pomembno, da se predstavitev v najboljši možni luči. Najbolj preprosto boste to dosegli s pomočjo dobre poslovne fotografije.

Zaradi hitre rasti in povezovanja podjetij prek spletnih platform je še toliko bolj pomembno, da je vaša predstavitev tudi vizualna. Kvalitetne poslovne fotografije so idealen način, da se predstavite kot resen in profesionalni človek, ki ve, kaj počne. V nadaljevanju naštevamo tri razloge, zakaj je pomembno imeti skrbno izbrano in profesionalno poslovno fotografijo.

1.) Poslovne fotografije kot prvi stik z ljudmi na spletu

Bolj kot kadarkoli prej je splet postal mehanizem za poslovanje ter sklepanje poslov. V prihodnosti bo poudarek ravno na spletnih omrežjih, ki omogočajo stike med delodajalci in delojemalci.

In ravno v tem leži pomembnost vaše poslovne fotografije, saj je tisto, s čimer ljudje najprej pridejo v stik. Najverjetneje ni potrebno poudarjati, da je prvi vtis bistvenega pomena, obenem pa ga je nemogoče popraviti. Vaše možnosti pri stiku z novimi poslovnimi sodelavci ali delodajalci pa lahko brez dvoma bistveno izboljša in vas postavi daleč pred konkurenco, kar je ključnega pomena na današnjem trgu dela.

Včasih je imel podobno vlogo čvrst in samozavesten stisk roke ob srečanju, v digitalnem svetu pa so se stvari spremenile. S pomočjo dobre poslovne fotografije ste lahko prepričani, da vas bo potencialni delodajalec ali poslovni partner že na prvi pogled dojel kot zaupanja vredno profesionalno osebo in z vami vzpostavil stik veliko raje kot z nekom, ki za svojo spletno predstavitev uporablja doma posneto fotografijo ali celo fotografijo, posneto s prenosnim telefonom.

Navsezadnje ravno profesionalne poslovne fotografije ustvarijo vtis, da vam ni vseeno za vaš izgled in da ste za svojo podobo pripravljeni tudi nekaj investirati.

poslovne fotografije

2.) S pomočjo dobre poslovne fotografije zasijte v svoji najboljši luči

Ste se kdaj vprašali, zakaj je tako pomembno, da se po popolno poslovno fotografijo odpravite k profesionalnem fotografu?

Tudi če si lastite odličen fotoaparat, to ne bo spremenilo preprostih dejstev: na takšen način posneta fotografija bo brez dvoma izdala, kje in kako ste jo posneli. Brez znanja in izkušenj je nemogoče ujeti pravi kot ali čudovito svetlobo, v kateri boste zasijali.

Na fotografiji ne bo ujeta niti vaša osebnost. Profesionalni fotograf ima s tem izkušnje in upodobiti vas bo znal v vaši najboljši luči.

Prav tako je izjemno pomembno, da vaše izbrane poslovne fotografije omogočijo ljudem, da vas bodo lahko dejansko prepoznali, ko vas bodo srečali. Fotografija zato ne sme biti zastarela ali pretirano digitalno obdelana.

3.) Profesionalna podoba in hkrati osebna znamka – bistvo poslovne fotografije

Fotografija ni več zgolj vaš posnetek, temveč tudi vaša profesionalna podoba in osebna znamka. In ravno kot vaša znamka bi morala v trenutku razkriti, da ste pozorni tudi na najmanjše stvari.

Bistvo vaše izbrane poslovne fotografije je v tem, da vas predstavi javnosti. Dejansko niti ni pomembno, ali nameravate poslovne fotografije objaviti na spletni strani vašega podjetja, na katerem od socialnih omrežij ali kjerkoli drugje na spletu: vedno predstavljate sebe v določeni luči.

Vprašajte se, kakšen vtis želite pri tem ustvariti. Dober ali slab, profesionalen ali amaterski? Pomembno je, da na fotografiji izražate tisto, kar želite najbolj izraziti, in ne tisto, kar se vam zdi, da od vas pričakujejo drugi.

Brez skrbi si lahko dovolite nekaj individualnosti, saj se boste tako lažje zasidrali v spomin ljudi. A pri tem je seveda bistveno predvsem to, da ste sproščeni. Odlične poslovne fotografije lahko za vas ali za vaše podjetje naredijo čudeže!

poslovne fotografije

Trije zgoraj našteti razlogi za pomembnost odlično posnete poslovne fotografije se morda zdijo preprosti, ampak nahajamo se v hitro razvijajočem se svetu informacijsko-komunikacijske tehnologije. Pomembno je razumeti, da se fokus delodajalcev in podjetij nasploh premika iz tradicionalnih in pogosto že zastarelih načinov komunikacije in zaposlovanja na digitalni svet.

Ko je poslovno orientirano socialno omrežje Linkedin izvedlo raziskavo, so ugotovili, da so imeli profili uporabnikov z vključeno poslovno fotografijo kar sedemkrat več ogledov kot tisti, ki poslovne fotografije niso imeli.

Nesmiselno bi bilo, da zaradi stare fotografije ali amaterskega posnetka zapravljate pomembne poslovne priložnosti, ki čakajo na vas. Zagotovite si čudovite poslovne fotografije, ki vas bodo prikazale tako, kot si želite – in obenem tudi tako, da bodo pritegnile pozornost in vas v digitalnem svetu postavile daleč pred konkurenco!

Preberite še